Тома Биков: Неадекватно е Кирил Петков да вика медии пред дома си и да говори за шистов газ

0
286
Тома Биков

Можем да гарантираме, че можем да управляваме, обяви той

Можем да гарантираме, че можем да управляваме. Управлявали сме във всякакви форми. Били сме и в ситуация на 4-на коалиция. Ние имаме качествата и опита да бъдем носеща конструкция на управлението. Ние не сме фантазьори, съобразяваме се с действителността. Това заяви в ефира на БТВ Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

По думите му е важно всички, които са в НС, да се съобразят с волята на българите. „Когато си загубил изборите – не е редно да влизаш в управлението. Имаме 1 месец да убедим българите, че ГЕРБ трябва да има такава тежест, че да създадем едно стабилно правителство, защото трябва да правим бюджет. Надявам се в следващото НС да има повече разум“, каза той.

„Що се отнася до газовата криза, то всеки разговор трябва да бъде воден. Неадекватно е да извикаш медии пред дома си и да говориш за Майк Помпейо и за шистов газ. Петков трябва да отговори на реалните въпроси, а не да говори за шистов газ“, смята още Биков.

На въпрос защо са се отказали от част от точките си като съдебната реформа, той заяви, че те имат предложения за съдебната реформа и те са конкретни. „Казваме ето нашите предложения, дайте вашите. Може би това не са най-добрите предложения, но нека излязат колегите и да покажат техните – нека да излязат и да измислят механизъм, по които ще се реформира съдебната система по закон и по Конституция“, призова Тома Биков.