Тома Биков: Ще подкрепим всички антикорупционни закони

0
35
Тома Биков

Той останал изненадан, че при разглеждането на закона за КПКОНПИ във вътрешната комисия представителите на ПП не присъствали

От ГЕРБ ще подкрепим антикорупционния закон на ПП и на второ четене в пленарната зала. Ще подкрепим и антикорупционния закон на ДБ, изобщо ще подкрепим всички такива закони, обясни Тома Биков от ГЕРБ пред Нова тв.

По думите му 16-те точки, предложени от ПП, за да има евентуални преговори за правителство, могат да бъдат разделени на няколко части. Някои от тях, които са свързани с компенсации за тока и газа, вече били изпълнени.

Сред тези точки е и антикорупционният закон, но Биков останал изненадан, че при разглеждането му във вътрешната комисия представителите на ПП не присъствали.

Третата група закони са свързани с доста пари, затова искаме по-експертен разговор, обясни Биков. Ако бъдат приети, ще са нужни над 10 млрд. лева повече разходи в бюджета – не еднократни, а всяка година. Това се бие с тяхното предложение, че бюджетният дефицит трябва да е под 3%, обясни депутатът. По думите му е лесно да се предлага увеличение на разходите, но е много трудно да се предлага увеличение на приходите.

За тази част от предложените законопроекти от ГЕРБ били готови да се срещнат на ниво експерти, като имат предвид Кирил Ананиев и Деница Сачева.

ГЕРБ ще настояват и за хартиени бюлетини, и за машини на изборите и всеки да гласува, както му е удобно, обясни Биков.