Тома Биков: Служебното правителство трябва да провери всичко, което се е случило в газовата сфера

0
238
Тома Биков

В това спиране на газа има огромни съмнения за корупция, заяви депутатът от ГЕРБ

Ние сме готови да дадем всичко от себе си да решим политическата криза, тя не е толкова сложна. Бойко Борисов обяви нашите евроатлантически приоритети и който споделя подобни възгледи, би могъл да бъде наш съюзник.

Това коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на Нова телевизия в отговор на въпрос дали партията е склонна за сътрудничество с ПП и ДБ.

Българското общество има нужда от успокояване на страстите, така че поне фигурата на Гълъб Донев дава надежда, че това е възможно, смята Биков. По отношение на останалите служебни министри, той коментира, че след Бойко Рашков ГЕРБ няма какво да ги притесни. „Президентът явно е оценил, че подходът на Бойко Рашков няма никакъв резултат“. Като член на парламентартната комисия по култура обаче Биков не одобри назначението на Велислав Минеков като служебен културен министър.

Служебното правителство трябва да провери всичко, което се е случило в газовата сфера, защото в това спиране на газа има огромни съмнения за корупция. България е в много тежко положение и трябва да се направи всичко възможно да имаме газ. Имаме договор с „Газпром“ до края на годината. Ние продължаваме да го плащаме и според мен трябва да се изпълни, но след изтичането му очевидно трябва да намираме различни други източници. Това означава веднага разговори с Ердоган, на Изток, да бъдат вкарани на пазарен принцип доставчици, смята депутатът от ГЕРБ.