Даниел Митов за ПП-ДБ: Поне едно е ясно – знаят къде е вратата…в логото им

0
326
Даниел Митов Кадър: БНТ

Забавното е, че плашат с искане оставката на собственото си правителство

Поне едно е ясно – знаят къде е вратата…в логото им. Това написа Даниел Митов от ГЕРБ-СДС във фейсбук. Коментарът му е по повод словесен сблъсък между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков. Борисов обяви, че не си представя как след 8 месеца, когато се ротират, че ще стане правителство на ГЕРБ.

Ето какво написа още Митов:

От своя страна Кирил Петков заяви, че днес ПП-ДБ няма да влязат в пленарната зала.

Виждам, че колегите от ПП-ДБ са пуснали декларация, с която преоткриват основни принципи от културата на взаимодействие в парламентарната демокрация. По принцип е хубаво да се учиш от вече утвърден опит и традиция. От грешките на другите преди теб.

Но никак не е разумно да не успяваш да се научиш дори от собствените си грешки, понеже си прекалено зает да ги отричаш.

От самото начало им обясняваме какви механизми са необходими, за да функционира едно правителство, пред което ще стоят тежки предизвикателства. Обяснявахме им, че не е полезно за самите тях да искат цялата власт. Че управлението е преди всичко отговорност и постоянно търсене на подкрепа.

Сега гледам, стигат сами до изводи, които са направени поколения преди тях. Забавното е, че плашат с искане оставката на собственото си правителство. Поне едно е ясно – знаят къде е вратата…в логото им.