Екоминистърът готов на оставка, дори само да му „намигне“ премиерът

0
44
Емил Димитров Снимка: Капитал

Емил Димитров-Ревизоро не одобри показния арест на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

„Не казвам, че не съм доволен. Право на прокуратурата е да задържа и да предявява обвинения на когото прецени, включително и на мен. Просто ми беше неприятно да гледам как хора, въоръжени до зъби, извеждат една жена, която нито иска да бяга, нито има къде да избяга, нито ще ги застреля с химикалката“. Така министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро коментира спецакцията в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, при която бе задържан директорът ѝ Цветелина Кънева. Вчера тя бе изведена с белезници от работното си място, а срещу нея Окръжна прокуратура – Пловдив, вече повдигна и обвинение за безстопанственост, съобщи DarikNews.

Според Димитров обаче не е трябвало да има такава показност при задържането, защото останалите служители и обществото се стресират. „Стряскаме хората, което не е редно. Така са решили, то е тяхно право. Даже не на прокуратурата, а на полицията – да си покажат новите играчки, да си покажат новите униформи“, смята той.

Според Ревизоро обаче тук не стои въпросът за неговата оставка, тъй като той е готов да я даде, дори и премиерът само „да намигне“.

„Ако премиерът реши, че не се справям с възложените ми задачи, е в правото си да ме освободи веднага, на мига и никой не би го питал защо. Негово право е, за да може да балансира, да управлява, да изкара мандата, да взима и такива решения. Дали на мен ми харесват, или не, това ще е друга тема“, обясни още екоминистърът.

Емил Димитров подчерта обаче, че министър-председателят Бойко Борисов е доволен от неговата работа и го „подкрепя за всичко“. „По всички мои законопроекти срещам пълно разбиране засега и нямам право да бъда недоволен“, допълни още той.