Зам.-кметът на „Илинден“ се оказа с фирма, оттегля се

0
187
Радослав Колев

Участникът от „Фермата“ е заместник на дълго отсъствалия Емил Бранчевски от „Спаси София“

 

В конфликт на интереси се оказа зам.-кметът на „Илинден“ Радослав Колев. Участникът от „Фермата“ е заместник на дълго отсъствалия Емил Бранчевски от „Спаси София“. Това пише Tribune.bg.

Заместникът Колев се оказа с участие във фирма, което е недопустимо по закон. Той сам призна за „правния казус“ в профила си във Фейсбук.

„В ролята ми на заместник-кмет на район Илинден, винаги съм търсил и защитавал обществения интерес. Последните няколко месеца бяха изключително предизвикателни за мен, но в нито един момент нямах съмнение, че ще работя така, че нашия район най-накрая да започне своето дългоотлагано развитие. На лице е правен казус, с мое участие в дружество от 2016год., което никога не е извършвало дейност, не е регистрирано по ддс и е със статус замразено! Дали съм в нарушение или е налице грешка, ще се установи от надлежните органи. Влязох в район Илинден с намерение за промяна на модела на работа и затова съм готов да понеса последствията за допуснатия пропуск, ако се установи такъв! Междувременно и с цел – запазване на професионализма и безпристрастното изпълнение на дейността в района, аз поемам своята отговорност и се оттеглям от поста зам.-кмет до приключване на всички проверки!“, написа той.

По информация на Tribune.bg, Колев е в отпуск, довечера казусът му ще бъде разгледан на заседание на ОИК-Столична община. Той практически управляваше района 3 месеца в отсъствието на титуляра Бранчевски.