Томислав Дончев: Първи или по-малко първи, резултатът за нас е постижение. Опитите за изчегъртване са неуспешни

0
245
Снимка: кадър

Няма нищо по-тъжно и безполезно от използването на стъргалка, но българската демокрация е жива, допълни той

Благодаря на всички, които отидоха да гласуват, няма значение за коя партия – на фона на хаоса в изборния процес, на фона на опитите да бъдат сплашвани и разколебавани, каза на брифинг Томислав Дончев. Той отбеляза безпрецендтно ниската избирателна активност.

Какъвто и да е резултатът – съвсем първи, по-малко първи, резултатът за нас е постижение, защото този резултат го имаме след почти двумесечни опити да се впрегне целия ресурс на държавата – правителство, МВР, служби, ние да се представим по-зле на изборите. Опитите за ичегъртване са очевидно неуспешни, заяви Дончев.

Няма нищо по-тъжно и безполезно от използването на стъргалка, допълни той.

Каквито и усилия да бъдат правени да се изкривява изборният резултат и гражданите да бъдат заблуждавани, демокрацията е жива и това е добра новина, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Очертава се правителството на протестните партии с ДПС или БСП, което няма да носи политическа отговорност – тип „Беров“ или „Орешарски“. Такъв тип правителства винаги завършват с крах, коментира Тома Биков. Пред България има два варианта – задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление. Ще помагаме с каквото можем, но за съжаление не виждаме никакъв потенциал държавата да има успешно управление през следващите месеци и години, заяви той.