Тошко и колегите му от ИТН засипаха с обиди депутат от БСП: „маймуна“, „заек“, „палячо“

0
521
Тошко Йорданов Снимка: Трибюн

Чак след протести на социалистите Митева ги наказа със забележка

Тошко Йорданов и колегите му от ИТН засипаха с обиди депутата от БСП Стоян Мирчев, а председателката на парламента Ива Митева ги наказа със забележка чак след протести на социалистите.

Първи започна Филип Станев, който се обърна към Мирчев така: „Вие притежавате изключителното качество, наречено интригантство. Вие, мен и г-н Йорданов ни вкарвате в нещо, което не е правилно. Г-н Мирчев, вие сте достоен мъж, едър мъж, с хубава брада като Леонид от филма. Г-н Мирчев не се дръжте като едро тяло със заешко сърце. Бъдете лъв, а не заек и не сипете интриги“, заяви от трибуната Станев.

Тошко Йорданов на свой ред също не пропусна да вземе думата, защото и той се почувствал обиден от Мирчев, както и от изказванията, че са се сгодили с ДПС. „Точно БСП да говорят в този смисъл, при положение че вие бяхте в брак с ДПС и имахте управление, вие сте доста шавлива политическа булка, бе хора. Що се отнася до г-на там с брадата, маймуната помни точно три минути, вие може да помните малко повече. Влязохме в тая каша с бюджета, защото ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха три различни неща“, обяви Йорданов. По думите му Мирчев трябвало да ходи на уроци по запаметяване, за да увеличи времето за запомняне на повече от три минути, в противен случай депутатът от БСП бил за зоопарка.

За да бъде шоуто на сценаристите пълно, на парламентарната трибуна излезе да се изкаже и Станислав Балабанов. „Три дни ви слушах глупостите, на вас вляво, и е време да спрем с безсмислените дебати. До одеве си мислех, че г-н Свиленски е палячото на групата ви, но се оказа г-н Мирчев“, обяви Балабанов.

Последва остра реакция от страна на БСП, които се скараха на Ива Митева, че нито веднъж не е направила забележка, когато се обиждат депутати.

Георги Свиленски припомни, че зад всеки един народен представител стоят 20 хиляди души, които са гласували за тях. От трибуната Свиленски призова Балабанов да излезе до него и да се види кой всъщност е палячо. Депутатът от БСП поиска от Ива Митева да ги накаже, което тя направи, но смъмри и социалиста, защото казал от трибуната думата „палячо“.