Тошко Йорданов: Какво направиха за 6 месеца – арестуваха незаконно Борисов и ни направиха за смях

0
935
Тошко Йорданов

Да опитваш да спасиш правителството си с клевети и обиди за вицепремиера си, показва цялата картина, коментира Гроздан Караджов брифинга на Кирил Петков

„Аз като гледах днес всички лъжи на Кирил Петков за моята скромна личност… Да опитваш да спасиш правителството си с клевети и обиди за вицепремиера си, показва цялата картина. Този човек, Петков, днес показа самата жалка картина на коалицията“. Това заяви в интервю по БТВ вицепремиерът Гроздан Караджов от ИТН.

Той беше обвинен от премиера Кирил Петков, че е „брокер“ и искал милиарди, за да ги раздава на строителни фирми. По този начин беше посочен като един от виновниците за разпада на управляващата Четворната коалиция.

Според Караджов „крадецът вика – дръжте крадеца“ и всички тези пари са обещани от правителството на строителните фирми.

„Аз съм изумен колко лъжи могат да се изрекат в едно интервю. Нито една процедура нямаше да тръгне от мен. Никога в живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари!“, възмути се Караджов.

Той разказа как в пълна секретност им е казано, че са водени „първични разговори“ с Бойко Рашков, който се бил съгласил да оглави КПКОНПИ.

Възмутен от думите на Петков беше и Тошко Йорданов, председателят на ПГ на ИТН.

Според него са направени „циркове“ около кандидатурата на Любомир Каримански и парите за строителите.

„Ще ида на детектор на лъжата, ако трябва. Скъсаха се днес да лъжат и да говорят глупости. Бях на разговора, на който Асен Василев каза на Караджов – плащай тези пари от твоя бюджет, аз на актуализацията ще ги възстановя“, разказа Йорданов.

„Какво направиха за половин година? Арестуваха Бойко Борисов незаконно и станаха за смях. Направиха и нас за смях“, възмути се той./ Tribune.bg