Тошко Йорданов: Консервативната позиция на ГЕРБ днес е много по-близо до нашата

0
104
Тошко Йорданов

Готови сме да управляваме, но не на всяка цена, заяви депутатът от ИТН

Не сме говорили за подкрепа на кабинет. Няма как да мине идеята за кабинет начело с Борисов, заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ пред Би Ти Ви.

Ако става въпрос за правителство от личности, зависи кой ги предлага. Важни са проблемите, защото държавата е в критична точка, заяви Йорданов.

„Изчегъртахме ГЕРБ, а после изчегъртахме и ПП. Да, двете най-големи политически сили са, но нямат предишното си политическо влияние. ПП в момента постъпват самовлюбено – кабинет начело с Асен Василев е грешка, защото той е човекът, който взе всички грешни решения, заради които децата ни ще плащат. Ако се стигне до втори мандат на ПП, ще трябва да помислят дали да предложат същия кабинет“, категоричен бе депутатът.

Консервативната позиция на ГЕРБ днес е много по-близко до нашата, заяви още той. Готови сме да управляваме, но не на всяка цена. Ще постъпим практично и ще упражняваме контрол, ако не можем да го направим, няма да участваме.

ПП упорито и безотговорно твърдят, че са единствените, които имат право да излъчат управление. Това е безотговорно, инфантилно, а нямат и капацитет.

Нашите приоритети са непримиримото отношение на Северна Македония към нас, налагане на вето, контрол в парламента.

Трябва да си дадем сметка, че като държава нямаме пари в семейния бюджет, предплатили сме екстри, за които нямаме пари и трябва да решим дали да затъваме с кредити или да спрем безумното харчене, посочи Йорданов.