Тошко Йорданов обвини в лъжа председателя на парламента

0
159
Тошко Йорданов Снимка: Новини.бг

Питайте Никола Минчев на кой коалиционен съвет не е имало представител на ИТН, каза Йорданов

Лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов обвини председателя на парламента Никола Минчев в лъжа. Повод за коментара му стана изказване на Минчев, че представители на политическата сила не ходят на коалиционните съвети.

В началото на седмицата лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов обяви във фейсбук, че „Продължаваме промяната“ пречи на преговорите за газа и опитва да прокарва несъгласувани политики за еврото, Украйна и Северна Македония.

Това предизвика отговор на Минчев, който вчера в парламента заяви, че „ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от „Има такъв народ“, Слави Трифонов съответно не е идвал“.

„Отидете при Никола Минчев и го питайте на кой коалиционен съвет не е имало представител на „Има такъв народ“. Той излъга. Минчев е бил само на един коалиционен съвет извън Народното събрание. Интересно ми е на база каква информация казва това. Винаги е имало представители на партията ни в тези съвети“, уточни Йорданов.

По думите му обсъждането на антикризисните мерки срещу инфлацията е само един от многото случаи, в който няма комуникация между коалиционните партньори. „Хората може да са в една стая и да си говорят, но да не се чуват“, добави той.