Тошко Йорданов сравни Настимир Ананиев с „малка, палава, обла пеперудка“

0
297
Тошко Йорданов Снимка: 24 часа

Спорът с обиди прекъсна заседанието на НС

Размяна на обиди от парламентарната трибуна между Тошко Йорданов и Настимир Ананиев. Повод за скандала и спирането на заседанието за кратко стана спор по повод щетите от наводненията в Северозападна България и кой е длъжен да ги покрие.

Всичко започна, когато Тошко Йорданов излезе на трибуната след вътрешния министър. „НС прилича на телевизионно предаване, в което само се говори“, заключи той и добави, че трябва да се действа.

„И на всичкото отгоре, един депутат от ПП-ДБ, Настимир Ананиев, излиза и говори как хората не били застраховани. Не е земетресение, което да не зависи и да не могат да се вземат мерки, това е нещо, за което държавата не си е свършила работата. И ще продължи да се случва при веселия хаос, който цари в МС. Хората не са виновни, че нямат застраховка, а държавата е виновна за това, което се случи. Хората имат пълното право да вземат по едно паве и да отидат пред МС да видят колко са застраховани министрите“, възмути се той от думите на Ананиев.

Депутатът от ПП-ДБ не остана длъжен и се обърна към него с „г-н каквото там му беше името“.

„Някои хора, каквито и да станат, винаги си мислят, че са в сценарий, сценаристи – парламентът не е шоу. Да, от ИТН искате да го направите шоу. Дивият ви популизъм трябва да спре. Ако си бяхте направили поне малко труда, господин, каквото ви беше името там, да слушате какво съм казал, щяхте да разберете“, репликира Настимир Ананиев.

Диалогът се пренесе в познанството на двамата покрай политиката – Йорданов разказа как Ананиев договарял място в листите, когато беше във формацията на Мая Манолова, а депутатът от ПП му го върна със случка със сина му и неговото желание за стажуване в политиката.

„Когато влязохме за пръв път в парламента, Настимир Ананиев беше от партията на Мая Манолова. Звънна ми по телефона и ме помоли да направим нещо в ЦИК, за да влезе някакъв депутат от Пазарджик и после щял да дойде при нас. Всички партии му знаят името, защото е минал през тях като една малка, палава, обла пеперудка, за да кацне навсякъде. Знам, че Настимир е малко некадърен врачок”, отвърна Тошко Йорданов. „Надявам се, че сте наказали Йорданов. Въпросът е, че се изляха страшно много лъжи. Господин „както му беше името“ трябва да се научи да не лъже. Да, бил съм – в  Движение „България на гражданите” и „ВОЛТ”. А от времето на ДБГ помня как доведохте сина си и молехте на колене на Меглена Кунева да го вземе в парламента на стаж”, отговори Настимир Ананиев.

„Нека вендетата да остане тук“, намеси се Росен Желязков и прекрати заседанието за кратка почивка, за да се уталожат страстите.