Христо Иванов за атаката на Тошко към Асен Василев: Надявам се, че просто не умеят да си формулират тезите

0
378
Христо Иванов Снимка: фейсбук

Не получихме отговор на нито един от принципните си въпроси, каза съпредседателят на ДБ

Ние оставаме в очакване колегите от ИТН да покажат състав на МС, да дадат формулата и да кажат дали ще има ясни политически ангажименти по политики, отговори на нападките на колегата си Тошко Йорданов лидерът на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов. Той изтъкна, че в разговорите с хората на Слави Трифонов от ДБ са дали пример с трима служебни министри, които по думите му може да се смятат за еталон на хора с доверие, както и биха могли да вземат участие в бъдещ кабинет.

„Дадохме стандарт с трима души, които получиха доверие, защото атакуваха схемите на ДПС, хора, които ИТН са канили на преговори“, уточни Иванов. Той изрази недоумението си, че нито един от принципните въпроси, които вчера са поставени на ИТН, днес не са получили отговор, а именно – ще има ли ясно поет политически ангажимент по отношение на определени политики, въпроса за важността на хората, които ще бъдат предложени и за техните качества, за формулата на кабинета, която ще бъде предложена – да има разграничение от ГЕРБ и ДПС.

„На нито един от тези въпроси не получихме отговор. Видяхме персонална атака, ще си подбирам думите, която смесва факти от търговски спор с квалификация от Наказателния кодекс. Надявам се, че това е просто неумение на колегите да си формулират тезите, но не получихме отговори на въпросите, които поставихме. Ние оставаме в очакване колегите от ИТН да покажат състав на МС, да дадат формулата и дали ще има ясни политически ангажименти по политики. В светлината на това ние от ДБ ще преценим дали да подкрепим предложението“, категоричен е лидерът на ДБ.

Той призова никой да не се опитва да прехвърля на формацията му отговорността заради невъзможността си да формулира кабинет и да отговори на фундаментални политически въпроси.