Какво трябва да се случи, за да се сетят Кирил и Асен, че приключват?! Небето да падне върху Земята ли?!

0
334
Кирил Петков и Асен Василев Снимка: Труд

Провалът е поразителен. Скандалите са непоносими

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Пътят на ИТН оттук нататък е напълно необратим. Коментарите на Радостин Василев за експертен кабинет, подкрепен от ДПС и ГЕРБ, буквално минираха идеята. Обаче тази идея отдавна циркулира из публичното пространство, което означава, че надали е истинската линия, която се планира.

Ще се върви към нови избори, за да се търси по-добра конфигурация. А дотогава „правителството на малцинството“ ще разчита на депутати от ГЕРБ. Защото не разбрах КОЙ ще допълни празните сред дванайсетте стола… Не знам откъде идва ентусиазмът на премиера, че всичко е ОК и си продължава. Слушам ги и не вярвам на ушите си.

Провалът е поразителен. Скандалите са непоносими. Какво трябва да се случи, за да се сетят Кирил и Асен, че приключват?! Небето да падне върху Земята ли?! Какво е това вкопчване във властта… Реформи и напредък не се постигат с минус 5 депутата в поддържащото мнозинство. По-брутално фантазьорска власт никога не е имало.

Единственият, който става там, е Асен Василев, но направо го съжалявам под ръководството на Кирил и Лена. Да имаш нефелници за началници е много неприятно… Дори, когато знаеш, че ти упражняваш влияние. Просто всекидневното общуване с активната глупост е много увреждащо…