Тошко Йорданов: Ще помоля да не броите БСП като опозиция, когато има кворум, те ще подкрепят правителството

0
192
Тошко Йорданов Снимка: архив

Асен Василев вкара държавата във „финансов колапс“, иска да фалира „Булгартрансгаз“, заяви шефът на ПГ на ИТН

Интересно е, че 20 човека от БСП гласуваха „за“, предполагам, че когато се случи да има кворум, те ще подкрепят правителството, така че ще помоля да не броите БСП като опозиция по отношение на кабинета. Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Най-интересното е, че вотът на недоверие е внесен от БСП, но те се регистрираха, за да направят кворум, както и един независим народен представител, добави той.

Цялото правителство трябва да си подаде оставката, заяви Тошко Йорданов, цитиран от „Фокус“.

И Калин Стоянов, и министър-председателят, и министърът на икономиката, и на здравеопазването – всичките вкупом да си подадат оставките, защото те не могат да се справят с нито една криза“, каза той.

Той коментира и случилото се на протеста срещу Българския футболен съюз снощи: „Беше ясно какво ще се случи снощи, при положение че футболният съюз с това ръководство, което отдавна трябваше да си замине, провокира всички. Защо им беше да затварят стадиона? Щеше да е много страшно да има 2000 души, които да скандират това, което скандираха отвън“, заяви Тошко Йорданов.

Според ИТН финансовият министър Асен Василев е вкарал държавата във „финансов колапс“. Той смята, че Василев иска да фалира „Булгартрансгаз“. По думите му е имало възможност дерогацията да намали цените на горивата на пазара, но тя не е била използвана за това.