Три жертви на потопа в Царево, две жени още в неизвестност

0
53
Залетият къмпинг "Нестинарка"

Полицията залята с фалшиви сигнали за бедстващи

Намерен е трупът на един мъж, чиято самоличност е установена. Той е извършвал строителна дейност по къщата на двете жени, които се издирват. Мъжът родом е от Смолян. По-късно беше потвърден втори труп на мъж, който засега не е идентифициран. Тялото е открито от Гранична полиция. Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР- Бургас Емил Павлов от кризисния щаб в Царево.

„Открит е и труп на жена, но беше завлечен в морето от силното вълнение. Починалият мъж е на 61 години, живеещ в Несебър. Едната издирвана жена е на 54 години, а другата е дъщеря й – на 30 „, обясни Павлов.

Дъщерята и майката са били в малък Нисан Джук, който е отнесен от приливната вълна в дерето по алеята в кв. Василико, сигнализирали свидетели. Вероятно става въпрос за председателя на Районния съд Мария Москова и дъщеря й – д-р Даниела Йорданова, ветеринарен лекар, които са в неизвестност от близо 24 часа.

Трупът на жената е обратно в морето. Не можем да кажем дали е една от издирваните жени, или е друга жертва. Към момента няма сигнали за бедстващи хора. Вчера са получени над 300 сигнала, някои от сигналите са били некоректни – след като екипите са отишли на място, хората са отказали евакуация, обясни комисар Павлов.

„Благодарение на бързата ни намеса и затварянето на пътя не се стигна до по-сериозен инцидент. Екипите, които отиват на място, не посрещат съдействие от хората, които са поискали да бъдат евакуирани. Трябва да се подават сигнали от хора, които наистина имат нужда от евакуация, каза още той.

Остава затворен пътят за Синеморец, където мостът е залят. Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е проходим. Там е бил първият сигнал за залят път.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево – Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на практика неизползваем. Пътното трасе е напълно затворено. Дерето под моста е изцяло залято, а в момента водата се е оттекла и е оставила своите следи. Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, докато тече ремонтът на повредения.