Трифонов изтегля министрите на „Има такъв народ“ и напуска управляващата коалиция /видео/

0
105
Слави Трифонов

Коалицията е агония, ИТН няма място в нея, Петков извършва национално предателство, казва той

„Има такъв народ“ изтегля министрите си от кабинета на Кирил Петков. Това обяви във видеообръщение лидерът на партията Станислав Трифонов.

„Нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Даже, това е агония. Напускането на министрите на ИТН (на заседанието на Министерски съвет – бел.ред.) днес е повод, а причините, поради която тази коалиция не работи и поради, която ние нямаме място в нея, са две: Македония и фактът, че в държавата няма пари“, каза Трифонов.

„По отношение на Македония премиерът води друга външна политика: различна от тази на МВнР, парламента и декларираната на консултативния съвет при президента.

Министър-председателят си има друг външен министър – Весела Чернева. Той е обещал на различни лидери от света и прави всичко възможно това да се случи, категоричен е Трифонов – По този начин Кирил Петков нарушава едностранно коалиционното споразумение. Това се нарича национално предателство“, заяви Трифинов.

Откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Това са нашите пари и никой няма право да експериментира с тях и да ги харчи еднолично. Ако ще не да е завършил Харвард, а галактическия университет, заяви лидерът на ИТН.

„Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България – 9 милиарда лева за 9 дни през декември 2021 г. 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за „текущи нужди“. 1,2 милиарда от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно. Обаче зърно няма, а и 1,2 млрд. ги няма – къде са“, попита Слави Трифонов – „Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг от 10 милиарда лева тази година? Кой ще ги плаща – той или нашите деца?“

Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта със социалните разходи и пенсията на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха, заяви лидерът на „Има такъв народ“.

„Доброволно излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония. Това е“, обяви Слави Трифонов.