Трима убити при руските удари по Западна Украйна

0
13
Снимка: Realniistorii

Атаката в Луцк е била срещу сграда на индустриално предприятие

Трима души са загинали в резултат на руските удари по град Луцк във Волинска област в Западна Украйна, съобщи местният областен управител, предадоха Франс прес и Укринформ.

„За жалост в резултат на атаката има жертви. За момента трима са убитите. Няколко души бяха ранени и са в болница“, каза Юрий Погуляйко, областен управител на Волинска област.

Той каза, че ударът в Луцк е бил срещу сграда на индустриално предприятие.

Освен тримата убити при удара в Луцк има и трима ранени, поясни пък кметът на града Игор Полишчук също в „Телеграм“.

Удар е имало и по Лвов, главен град в западната украинска Лвовска област, намиращ се на около 150 километра югозападно от Луцк.

Кметът на града Андрий Садови заяви в „Телеграм“, че много ракети са били свалени, но при удара и свалянето на ракетите са пострадали жилищни сгради. На горните етажи са избухнали пожари и хората е трябвало да бъдат евакуирани.

Фрагменти от ракета са паднали върху кооперации на улиците „Патона“ и „Каховска“, разясни Максим Козицки, ръководител на областната военна администрация. Той каза, че е имало ранени, на които се оказва медицинска помощ.

През март 2022 г. четирима украински военни бяха убити и шестима ранени при руски обстрел на въздушна база в Луцк, съобщиха тогава украинските власти.

Лвов, който рядко е взиман под прицел от руските сили, бе поразен през юли и при този руски удар загинаха 10 души. Тогава ракетният залп разруши над 30 кооперации и други сгради според данни на местните власти.

„Това беше най-разрушителната атака срещу цивилни в Лвовска област от началото на войната“, заяви тогава ръководителят на регионалната военна администрация Максим Козицки.

Същевременно украинските сили съобщиха, че са свалили 16 от най-малко 28 руски ракети през нощта, предаде Ройтерс. (БТА)