Убит е висшият руски генерал Олег Цоков

0
290
Олег Цоков КАДЪР: Туитър/@Nevzlin

На мястото на попадението са загинали голям брой други висши руски офицери

Заместник-командирът на Южния военен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Олег Цоков, е убит в Бердянск, потвърждават местните руски канали.

Новината за ликвидацията на руския военнопрестъпник се появи в украински източници, които не съобщиха никакви подробности как и какво точно е станало.

В същото време от руските Телеграм канали в Бердянск се леят жалейки за смъртта на касапина, който от 5 години е включен в списъка за отстрел Миротворец, пише OFFNews.

Най-вероятно именно там е бил разположен резервният команден пункт на 58-а армия, където тази сутринн Цоков получи от ВСУ билет за небесния концерт на Кобзон. Според руските канали ударът по хотел Дюн е бил нанесен с далекобойна британска ракета Storm Shadow (Буреносна сянка).

На мястото на попадението са загинали голям брой други висши руски офицери, пишат украинските медии. Цоков бе тежко ранен през септември миналата година, но оцеля. Днес обаче ВСУ си написаха домашното до край.

От началото на голямата война на 24 февруари миналата година до момента на фронта в Украйна са загинали повече от 10 руски генерали.