Ученици пребиха връстник, заснеха клип

0
34
Снимка: Нова

Според свидетели в насилието са замесени деца на 14-15 години

Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха побоя с телефони и го качиха в интернет. Кадрите с насилие възмутиха жители на столичния квартал „Лагера” и социалните мрежи, съобщи Нова тв.

На видеото се вижда как група тийнейджъри нанасят побой на момче в междублоково пространство. Причината е момиче. Насилието се е разиграло след Коледа. А случаят има и продължение – десетки въоръжени и маскирани тийнейджъри се върнали, за да отмъщават. Това подтикнало жители на квартала да се намесят, като повикат и полиция.

Замесените в случая са тийнейджъри на 14-15 години. Според свидетели те са деца от „Лагера” и други квартали. Тормозът продължавал от месеци наред.

Свидетел от квартала разказа, че само преди 2-3 дни е видял младежите, които прииждали на талази. „Бяха се събрали сигурно 50-60 човека”, разказа свидетелят. Това били младежи, които идвали да си отмъщават за набитото момче.

„С няколко мои приятели успяхме да потушим напрежението. Бяха с маски, качулки. Иззехме им оръжията – пистолет, тръба, бухалки”, каза свидетелят. „Изглеждаха като бандити, а като им махнахме маските – това са дечица”.