В ДБ изненадани от големия отлив на избиратели от коалицията

0
151
Борислав Сандов

Борислав Сандов скептичен дали ще подкрепят правителство с участието на БСП

По-голямата част от този отлив от „Демократична България“ е към „Продължаваме промяната“ – нещо, което очаквахме, но не с такива размери. Така Борислав Сандов коментира резултата на коалицията на изборите вчера.

Сандов каза още, че предстои ДБ да анализира както крайния си резултат, така и допуснатите грешки и поведението си по време на предизборната кампания, включително отправената покана към „Продължаваме промяната“ за съвместно явяване на вота.

По думите му обаче отношенията на „Демократична България“ с партията на Кирил Петков и Асен Василев са добри и те виждат в ДБ „естествен партньор“.

„Предстоят преговори и за съжаление те не са само между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Тежестта, с която ние ще влезем в едни такива преговори, обаче е различна в сравнение с нивата, които имахме през юли“, обясни той.

Според Борислав Сандов тепърва ще стане ясно дали ДБ би подкрепила коалиция с участието на БСП. „Аз съм по-скоро скептичен. Възможно е да има и правителство на малцинството с по-широка подкрепа“, смята той.