В ДБ притискат Христо Иванов да подкрепи кабинет на ГЕРБ

0
247
Калоян Янков смята за грешка това, че съпредседателят на ДБ Христо Иванов не желае да седне на масата за преговори с ГЕРБ. Снимка ДБ

Калоян Янков смята, че ДБ трябва да поеме отговорност и да разговаря с ГЕРБ за създаване на широка евроатлантическа коалиция още с първия мандат

Вътрешен скандал се разрази в „Демократична България“, след като съпредседателят й Христо Иванов заяви в интервю, че електоратът на ДБ, „Продължаваме промяната“ и „Спаси София“ е един и не трябва да бъде разделян. Калоян Янков от „Да, България!“ обвини Иванов, че не желае да преговаря с ГЕРБ за правителство и обрича „Демократична България“ на опозиция и отпадане от следващия парламент, пише „24 часа“.

Янков смята, че „Демократична България“ би имала най-голяма тежест в преговорите за първия мандат и смята за грешка това, че Иванов не желае да седне на масата за преговори с ГЕРБ.

„На мен това интервю звучи като молба някой друг да допише заключението, което Иванов не смее да направи, заключение на анализ, който сам по себе си е правилен. Като желание друг да извади горещите картофи от жаравата“, пише Калоян Янков.

Депутатът от „Да, България!“ обяви, че ще предложи стъпките, които партията трябва да направи, след като Христо Иванов не желае да направи тази крачка. Янков смята, че ДБ трябва да поеме отговорност и да разговаря с ГЕРБ за създаване на широка евроатлантическа коалиция още с първия мандат.