В НАП си раздали 31,8 млн. лева бонуси, но Христо Иванов сега не протестира и не иска оставки

0
1639
Христо Иванов

През 2019 г. той в преки включвания пред сградата на НАП искаше оставката на директора по същия повод, припомни Десислава Атанасова

Общо сума на бонусите за служителите през миналата година е 31 844 300 лв. Това каза министърът на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка с раздадените допълнителни възнаграждения на служители на НАП в края на 2021 г.

„Тези пари се разпределят на 7863 служителя, или средно по 337 лв. на служител на месец. За централно управление сумата е 10 631 443 лв. на 1714 служителя, което се пада средно по 517 лв. на служител на месец. Тези средства всяка година се предвиждат със Закона за бюджета. Те се раздават под формата на допълнително материално стимулиране и представляват част от възнаграждението, което е по преценка и за извършена реална дейност“, обясни Василев.

Десислава Атанасова в реплика заяви, че никога не е била против финансовото стимулиране на служителите, когато добре вършат своята работа.

„По-скоро съм изненадана от аплодисментите от част от залата, защото през 2019 г. помня, че г-н Христо Иванов в преки включвания пред сградата на НАП искаше оставката на директора именно по същия повод. В този смисъл като допълнителен въпрос смятате ли, че сега директорът на НАП трябва да си подаде оставката, тъй като отново за заслуги са раздавани финансови стимули на служители и как си обяснявате промяна в поведението на член на управляващите“, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.