„Възраждане“: Вдигането на ветото за РСМ от Кирил Петков ще бъде национално предателство

0
48
Снимка: архив

Нашата информация е, че това ще бъде оповестено съвсем скоро, каза Костадин Костадинов

Имаме информация, че българското правителство в лицето на министър-председателя е подготвило решение, с което да пусне Македония за начало на преговорния процес. Нашата информация е, че това ще бъде оповестено съвсем скоро, каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му миналата седмица у нас на посещение е бил високопоставен американски дипломат, чиято цел очевидно е била точно такава.

„Неслучайно това посещение съвпадна с внезапното виждане на премиера Кирил Петков, че трябва да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност, въпреки че такъв беше свикан преди половин година. Остава да разберем само по какъв начин е измислена формулировка, която все пак някак да съответства на българското законодателство, с която да започне началото на преговорния процес. Припомням на Кирил Петков, че имаме решение на българското Народно събрание, което не е отменено – за мораториум, докато Македония не започне да изпълнява подписания между нас и тях договор, който ние изпълняваме, а те – не“, заяви Костадинов.

Той припомни, че буквално преди няколко дни имаше резолюция на Европейския парламент – за разширяването, с която бяха включени почти всички искания на българската държава.

„Единственото нещо, което не беше включено изрично, беше въпросът за българското малцинство в Северна Македония. Въпреки че ние трябва да сме изключително внимателни, когато използваме подобни формулировки, тъй като в Македония няма българско малцинство, а има българско мнозинство. От тази гледна точка дори е по-добре, че не е включено. Но след като дори Европейският парламент прие вижданията на българската държава, остава безкрайно изненадващо и необяснимо защо правителството е подготвило подобен предателски ход. Едно подобно решение освен незаконно, ще бъде и морално предателско“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

„Ние още днес ще изпратим официално писмо до българския министър-председател, в което ще искаме от него да потвърди или да отрече тази информация. Така или иначе в рамките на няколко дни ще стане ясно какви точно са плановете и ходовете на българския министър-председател. Ако това бъде потвърдено, ние от „Възраждане“ няма да го оставим без последици и в никакъв случай няма да допуснем да мине тихо, спокойно и безпроблемно.

Ще направим всичко необходимо, за да не допуснем това национално предателство, защото виждаме, че в момента правителството, засилвайки се стремително по нанадолнището, играе ролята на камикадзе, което трябва да изпълни две задачи, поставени от американския посланик – да започне процедурата по унищожаването на българския лев и въвеждането на чуждата валута в България от 1 януари 2024 г. и да вдигне ветото над Македония. Второто не може да стане чисто законово, така че очевидно се готви някаква скрита форма на държавен преврат. Това предстои да разберем в рамките на следващите няколко дни“, каза още Костадин Костадинов.