Владислав Горанов пак на разпит: По темата с колата не може да се омаскари бивш министър

0
178
Владислав Горанов

Хляб няма да има, значи трябват зрелища, каза той пред журналистите

Бившият министър на финансите Владислав Горанов на пореден разпит в МВР за колата, с който беше спрян в края на 2021 г. на граничния пункт Калотина и тя се оказа издирвана от Интерпол.

„Темата с лекия автомобил е една битова тема, от която не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър. Аз съм само ползвател на един автомобил, който се доказа, че не е манипулиран“ заяви Горанов пред чакащите го журналисти.

Той отговори на министър Бойко Рашков, който вчера заяви, че чипът, с който бил засечен, е регистриран, преди да бъде произведен.

„Автомобилът е бил клониран. Няма как да регистрирате нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документна измама и Рашков трябва да го знае по-добре от мен. Знам от собствениците от „Мото Пфое“, че той два пъти е регистриран у нас – когато е внесен и когато в талона е добавено моето име“, каза още той.

„Това, че всеки път ме питате и има хиляди статии с думите „автомобилът на Горанов“, а аз съм само ползвател, показва интерес към бивш политик, който вероятно има друга цел“, поясни Горанов.

„Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме със зрелища“, коментира още бившият финансов министър. „Токът поскъпва 6 пъти, бизнесите фалират и се търси омаскаряването на един бивш политик“, каза още той.