Владислав Горанов за управляващите: Некомпетентност и особена агресия

0
409
апартамент
Владислав Горанов

Аз също направих проучване в гугъл. Нося ви данни за извършени престъпления от Асен Василев и Кирил Петков, коментира бившият финансов министър

„В България отдавна се води социален експеримент с неясни последици. Част от този експеримент е и изказването на премиера вчера. Веднага след скандала с невнесените данъци на Божков прокуратурата проведе няколко разпита с мен. Така че в този смисъл инситуцията си е свършила работата. Ако Кирил Петков очаква да ме задържат за няколко часа, заради твърдения, това е ирационално”, коментира пред Нова телевизия бившият министър на финансите Владислав Горанов във връзка с обявения списък от премиера Кирил Петков, в които той оповести имена, включващи и родни политици, уличени в корупция.

По думите на Горанов освен с некомпетентност новото управление е заредено и с особена агресия.

„Аз също направих проучване в гугъл. Нося ви данни за извършени престъпления от Асен Василев и Кирил Петков. Не е сериозно един държавен централен орган на изпълнителната власт да борави с гугъл”, добави още Владислав Горанов.

Той беше категоричен, че не е получавал пари от Васил Божков, не са му били и предлагани.

„Божков за разлика от други бизнесмени, които имаха проблеми с прокуратурата, предпочете да избяга от България. Несериозно звучат обвиненията за раздавани пари. Нека заповяда и да защити тезата си”, обясни той.

Владислав Горанов добави, че прокуратурата няма какво повече да направи в този случай, освен да вземе обяснения от всички замесени лица.

„Изготвянето на подобни списъци като този на премиера, обикновено се прави като отчаян ход, когато има други проблеми. Премиерът претопля една стара тема. Притеснен съм, че с такава лекота се борави с факти”, каза още Горанов.