Борисов на среща със Зеленски: ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия

0
348
Володимир Зеленски и Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз, заявил лидерът на ГЕРБ на украинския президент

„Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион“. Това е заявил по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ.

Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене” на Украйна“, пише Борисов.

„Припомних пред президента Зеленски, че ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди руската агресия срещу Украйна, предложи страната ни да й окаже военно-техническа помощ и постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната.

По време на това знаково посещение в България, макар и закъсняло, запознах президента Зеленски и с инициативата на ГЕРБ миналото лято украински деца да дойдат на летен лагер на българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им колеги.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност“, написа лидерът на ГЕРБ.