Борисов: Не вярвам на председателя на ВКС Лозан Панов

Благодаря на всички разследващи журналисти, обясни той

0
371
борисов
Бойко Борисов

Твърденията, че папата е искал да приемем мигранти е фалшива новина и измама, обяви премиерът

Не вярвам на председателя на Върховния касационен съд-ВКС и нямам доверие в него, заради политическите му изказвания. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов.

Тема за прием на бежанци от папата въобще не е повдигана. Говорим за пострадали от войната хора. Нелегална миграция е съвсем друго нещо. Нашата граница се охранява строго. Премиерът на Бавария каза: България е пример за Европейския съюз. Посланията на папата бяха човечни. Твърденията, че папата е поискал да приемаме мигранти е лъжа, жълта новина, кафява, измама, внушение, гадост, коментира още премиерът.

На парада президентът ни нападна тежко нека БСП да сезират ЦИК и за него, добави той.

По темата с жилището на министъра на земеделието Румен Порожанов Борисов обяви, че е имал днес среща с министъра. Той каза, че е 2004 година, а от 2009 е декларирал жилището. Готов е да подаде оставка. От 2004 г е било друго правителство на власт, да са го арестували. Той успя да се справи с много проблеми. Програмата на къщата за гости е добра. Това, че има хора, които са се възползвали и направили нередни неща е друга тема.

Проверяваме през общините колко туристическа такса е платена, кой е нарушил бизнесплана, връща парите. При най-малката нередност ако има аз ще го отстраня Порожанов, той е бил разпитван. Ако има нарушение, ще има оставка и правораздавателните органи ще се заемат с него, смята премиерът.

Той благодари на всички разследващи журналисти, защото е видно, че в България има свобода на словото. И има наказания. 30 разследвания има преди това за къщи за гости. И върнати пари, добави той.