Володимир Зеленски: Злото ще бъде наказано. Ще има Възкресение, животът ще победи смъртта.

0
125
Володимир Зеленски Снимка: фейсбук

Русия атакува Одеса на Велика събота, тримесечно бебе е сред загиналите

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че е „спонсор на тероризма“ във вечерното си обръщение в събота, като осъди смъртоносната атака срещу южното пристанище Одеса, която съвпадна с честването на Велика събота преди празника на Великден днес.

„Днес беше Велика събота за християните от източния обред. Денят между Разпятието и Възкресението. Изглежда Русия е заседнала в такъв ден“, каза Зеленски. „Но ще има Възкресение. Животът ще победи смъртта. Истината ще победи всяка лъжа, а злото ще бъде наказано.“

Най-малко осем души, включително тримесечно бебе, бяха убити при руски ракетни удари в Одеса в събота, каза Зеленски. По-рано украински служител каза, че най-малко шест крилати ракети са били изстреляни към пристанищния град, докато Русия продължава бруталната си офанзива в южната и източната част на страната.

В изказването си в събота вечерта Зеленски благодари на защитниците на страната, „които гарантират нашата сигурност тази нощ преди Великден и всеки ден“ и обеща справедливост за Украйна.

„Въпрос на време е всички руски убийци да усетят каква е справедливата реакция на техните престъпления. Въпрос на време е да върнем всички депортирани украинци у дома. Въпрос на време е всички наши хора в цяла Украйна усети какво е силен мир“, каза той.