Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое

0
80
Володимир Зеленски Снимка: фейсбук

С всеки нов град, в който биват откривани тела на измъчвани невинни граждани, желанието за преговори намалява, каза украинският президент

Войната в Украйна ще свърши, когато върнем всичко свое – своите хора и територии. Това каза президентът на страната Володимир Зеленски по време на онлайн чат със студенти от водещи френски университети, предаде БГНЕС.

„Войната ще приключи за украинския народ само когато върнем това, което е наше. Казвам откровено: не ни трябва твърде много… Ние искаме да върнем мира в нашата държава, на нашата земя. Русия отне и окупира всичките ни права: правото на нашата земя, правото на избор, дори правото ни на живот“, каза още Зеленски.

Той допълни, че всички преговори оттук нататък ще се водят само след като Русия разбере погрешността и катастрофалния характер на своите решения и ще бъде готова да понесе наказание за престъпленията, извършени в Украйна.

Президентът подчерта, че с всеки нов град, в който биват откривани тела на измъчвани невинни граждани, и умишлено съсипани жилищни сгради, както в Буча – например в Ирпен и Мариупол, желанието на Киев за преговори намалява.

Във всеки случай преговорите, подчерта Зеленски, трябва да се водят чрез диалог, а не чрез ултиматуми.