Връщат маските на закрито в София

0
57
Снимка: архив

Това става със заповед на столичната РЗИ

Нови мерки срещу разпространението на ковид-19 в София. От 4 август маските на закрито стават задължителни. Въвежда се дистанция от 1,5 м на открито. Това става ясно от нова заповед на столичната РЗИ.

„Всички лица, когато се намират в закрити места, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване, в т.ч. лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, търговски обекти, транспортните средства за обществен превоз (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови автомобили и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба“, се посочва в заповедта.

„Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора да спазват физическа дистанция от 1,5 м.“, се посочва още в документа.