Всеки, който се оценява като демократ и десен човек има легитимното право да оспори кандидатурата на Васил Терзиев за управник на София

0
422
Цветанка Андреева Снимка: Кадър/ Евронюз

Ако беше кандидат на левицата, щеше да е легитимен политически образ

Цветанка Андреев, политолог, фейсбук

  1. Васил Терзиев има право на политическа кариера, но тя не може да мине през десния път. Това беше стратегията на хибридния образ на Радев, като уж натовски генерал. След победата на Радев, а и на ПП, с част от десните гласове, червените разбраха, че това е работещ вариант за достъп до властта.

БСП отдавна няма мощта на левица способна да победи на избори, затова червените стратегии минават през разработването на десни образи.

Ако Васил Терзиев беше кандидат на левицата, щеше да е легитимен политически образ. Там неговата политическа памет и идентичност пасват с електоралните нагласи.

2 Всеки, който се оценява като демократ и десен човек има легитимното право да оспори кандидатурата на Васил Терзиев за управник на София. Най-малкото, защото да дадем десни гласове за да осигурим достъп до ресурсите на най-богатата община, точно на наследниците на ДС е против собствените ни ценности и очаквания към властта.