Втори министър на Радев иска уволнение в медиите

0
1745
Велислав Минеков

Минеков настоява за оставката на шефа на БНТ – излъчила брифинг на ГЕРБ, което било „намеса в националната сигурност“

След като Бойко Рашков „посъветва“ да се уволняват журналисти от БТВ, служебният министър на културата Велислав Минеков поиска оставката на директора на БНТ Емил Кошлуков. Това стана по време на участието му в предаването „Алтернативата“.

„Днес беше много трогателно, когато празнувахме 24 май. Върнах с в детството. Медийното отразяване на празника беше скандално. Сякаш не съществува този празник, вероятно защото участвахме хора от служебния кабинет и президента Румен Радев. Изглежда медиите от кръга на корпулентния собственик си остават напълно под негово влияние“, каза министърът по отношение на държавната медия.

Той заплаши, че започвал да задава „неудобни въпроси, особено към Съвета за електронни медии“.

Минеков вижда скандал във факта, че БНТ, БТВ и Нова ТВ са прекъснали програмите си, за да пуснат „някакъв брифинг на двамина партийци на партията ГЕРБ“.

„Към частните телевизии нямам претенции, но към БНТ… Утре публикувам отворено писмо на страницата на министерството до СЕМ и ще настоявам за отговорите, защото смятам, че това е тежко нарушение. Aкo Кoшлукoв нe ми oтгoвoри, щe нacтoявaм зa нeгoвaтa ocтaвкa. A тoй вeчe cи e зa ocтaвкa“, заканва се министърът, който дава да се разбере, че в рамките на 2-месечния мандат на служебните министри, ще се опитат да сложат верни хора на всички нива в държавата.

Според Минеков пускането на брифинг на ГЕРБ е „намеса в националната сигурност“.