Янев назначи трима зам.-министри на вътрешните работи

0
36
Снимка: архив

Двама от тях вече са заемали този пост в първото служебно правителство на Радев

Със заповед на служебния премиер Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. След този период до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 година досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи също от края на януари до май 2017 година в първото служебно правителство на Радев. В периода 2014-2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов.

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 година до септември 2018 година е ръководител на инспектората на НЗОК. Завършил е Военната академия „Г.С. Раковски“, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ от ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново по специалност „Свързочни войски – инженер по комуникациите“.

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов.