Янев за пореден път обеща да прати плана за възстановяване в Брюксел – този път до 15 октомври

0
100
Стефан Янев и Румен Радев

На този етап не са обсъждани варианти за подпомагане на бизнеса заради повишената цена на газа, заяви служебният премиер

След 4 месеца мотаене, след като няколко пътки променя срока и след като много страни вече получиха грантове от ЕС, служебният премиер за пореден път обеща, че правителството ще изпрати скоро плана за възстановяване в Брюксел.

„Това ще стане до 15 октомври“, зарече се Стефан Янев след поклонението „Тракийска памет“ в град Маджарово.

„Предприели сме необходимите мерки, така че той в голямата си част е завършен, остават откритите въпроси на ниво експерти, надявам се да бъдат решени в рамките на следващата седмица. Така най-късно до 15 октомври трябва да имаме готовност да предадем плана“, каза Янев.

Премиерът коментира и пиковото поскъпване на природния газ: „На този етап не са обсъждани варианти за подпомагане на бизнеса, въпрос на бъдещи калкулации е дали може да се балансира в това отношение“.

Янев коментира и кандидатпрезидентската надпревара за „Дондуков“ 2: „Не трябва нещо да ни учудва в политическата ситуация и стремежа на определени хора да издигат кандидатури, определени партии да търсят реализация – това е част от нормалната политическа обстановка в една демократична държава. Нещата трябва да се развиват пред очите на хората, да няма впечатление, че нещо се прави зад сцената“.