Явно вече никой не иска ПП да получат решително висок резултат и да надробят поредните скандални каши

0
409
Кирил Петков "открива" газовата връзка с Гърция в началото на юли. Снимка: Мехмед Реджеб, РРС Кърджали

Те допринесоха МНОГО за нарастването на „Възраждане“, защото създадоха крайности, поляризация, огромно разочарование

Калина Андролова Снимка: БНР

Калина Андролова, фейсбук

Намирам, че има отлив във финансирането на ПП и ДБ за тези избори. Американските „консултанти“ не се стараят особено в тази посока, разочарованието е видно. Кампанията и на двете формации не е масирана и наситена както преди, тъкмо напротив, тя е слаба, неуверена, безфинансова, в недостатъчност, бледа.

Явно вече никой не иска ПП да получат решително висок резултат и да надробят поредните скандални каши, които смущават дори американското посолство. Нестабилността е удобна, когато се ползва за козове, с които да притискаш непослушната база. Но става неудобна, когато „козовете“ се изоглавят, потънат в лични драми, разпри, елементарни скандали, излязат извън релсите и започнат да рушат базата.

ПП допринесоха МНОГО за нарастването на „Възраждане“, защото създадоха крайности, поляризация, огромно разочарование, част от което ще се влее и във „Възраждане“. Като една реакция срещу неаргументирания политически идиотизъм на ПП. „Възраждане“ могат да станат и втора политическа сила. Това ще изплаши атлантическия фактор да мисли в посока на стабилна прозападна коалиция, която е невъзможна без парламентарния фундамент на ГЕРБ.

Ако „Възраждане“ са втора политическа сила, пропускането на опцията ГЕРБ да съставят кабинет ще даде неясен ход в ръцете на Радев за третия мандат, и много вероятно ще се ходи отново на избори. Така че ситуацията, в която „Възраждане“ са втора политическа сила, е много интересна ситуация, която би решила доста колебания. Би ошамарила ПП жестоко. И след още едни избори ПП ще са чезнеща структура… Нарастването на „Възраждане“ ще приключи ПП, и мисля, че някой по-умен вече е разбрал това…