Борисов: С ПП коалиция няма да направим, Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност (ВИДЕО)

0
234
Борисов в Пловдив.

Аз не бягам от отговорност, защото съм правил 3 правителства, добави той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в град Пловдив. Той проверява строежа на „Колежа“, стадионът на“ Ботев Пловдив“.

„Това, което зависеше от мене за финансиране, сме го направили. Върви добре, като гледам. Направете това, което има на етапите. Искам да ги видя, за да се играе мач. Искам да е еталон“, прикани домакините Борисов. „Сега ви гледам всичките – и „Левски“ искат козирки. Трябва да работите. Искам да видя какво е направено. Мостът ви е стар, но това си е работа на пловдивчани. Ако не ви трябва, не го правете“, смъмри строителите той.

Той коментира и днешното изказване на Кирил Петков пред БТВ. „Животът не е само пенсии. Ние давахме по 50 лв. Ето, други искат стадион. 10 детски градини строим в Пловдив. Животът си върви. Светът върви към война, а ние си говорим, че ще правим тунел. Къде им е мостът, къде им е Черно море магистралата. Лъжа, лъжа, лъжа. Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН – по лаборатории, апартаменти. Искаме нормални отношение. Видно е, че с тях коалиция не може да се направи. Важно беше за мене двата съюза, в която членуваме, ЕС и НАТО, да ги подкрепим. И с огромни мнозинства подкрепихме“, каза Борисов. Той уточни, че ГЕРБ говори и с други партии, не само в ПП.

„Искаме да има правителство. На Запарожие руснаците и украинците се бият всеки ден. И ние трябва да мислим всеки ден. Търпеливо, без его и емоции трябва да видим с кой мандат правителство може да има. Асен Василев няма да гласува за ф-16, ние ще ги свалим. Не сме Слави Трифонов. Искаме един консултативен съвет при президента. Той е мъдър човек и няма да остави държавата без правителство и парламент“, каза Борисов.

„Какво стана с язовирите, какво – с ББР. И поне има щатни предавания – не им правите услуга. Аз съм оптимист, че ще има правителство. Трябва да го направим всички, ако сме отговорни. Аз не бягам от отговорност, защото съм правил 3 правителства. Най-лошото е служебен кабинет без парламент пред трета световна война или ядрена авария. Имаме воля и капацитет, но с 67 депутати не можем да направим правителство“, поясни Борисов.

Той обяви, че ГЕРБ ще издигне нова кандидатура за кмет, въпреки че Зико направил много добри неща.