Явор Божанков: Изказванията на президента и Костадин Костадинов се пишат на едно и също място

1
272
Явор Божанков Кадър: bTV

Никой президент до Румен Радев не се е опитвал да овладее цялата власт, посочи депутатът от ПП/ДБ

„Никой президент до Румен Радев не се е опитвал да овладее цялата власт. На него явно президентството и конституцията са му тесни. Очевидно президентът не е в настроение, очевидно тезите, които лансира, не знам до колко са негови, защото Костадин Костадинов от „Възраждане“ лансира абсолютно същите.“ Това коментира пред БТВ Явор Божанков от ПП-ДБ след изказването на президента за срещата му със Зеленски, свързани с критики към Радев.

Според Божанков изявленията на държавния ни глава и тези на Костадинов „ се пишат на едно и също място“.

„Това място според националния интерес на България със сигурност не е на наша територия, защото кой има интерес да отклонява страната ни от европейския път. Със сигурност държава, която ни е обявила за неприятелска. Това е режимът на Путин и Руската федерация“, заяви депутатът.

Божанков каза, че до Радев не сме имали държавен глава, който да е искал цялата власт в държавата.

„Никой президент не бе опитвал да овладее цялата държавна власт включително изпълнителната, включително виждаме в момента и местната власт, защото областни управители, назначени от президента Радев, се кандидатират за кметове. В момента на президента Радев очевидно президентството и конституцията са му тесни. Той иска цялата власт – местна, изпълнителна, всякаква“, обясни още той.