За чалгата и блуса

0
214
Снимка: фейсбук

Отношението към ваксините у нас обяснява защо Слави Трифонов води първата политическа сила в парламента – невежество плюс злоба

Веселин Желев

Веселин Желев, фейсбук

Отношението към ваксините у нас обяснява защо Слави Трифонов води първата политическа сила в парламента – невежество плюс злоба.

Невежият се чувства изключен и уплашен и затова е злобен. Иска реванш, иска да изчегъртва. Относителният дял на такива хора сред избирателите е показател за лоша „клинична картина“ на обществото.

Тук е мястото да припомня разликата между блус и чалга. Блусът е добър човек в лошо настроение. Чалгата е лош човек в добро настроение. България вече дълго време и все повече е чалга. Това трябва да се промени. България е болна от простотия. Лекът е образование. Вижте само правописа на хейтърите. Той казва всичко.

И малко по същество за ваксините: 1. те в различна степен създават стерилизиращ имунитет (92% при Пфайзер в Израел например), т.е. такъв, при който ваксинираният не заразява други хора; 2. вече има изследвания, които доказват, че ваксините ограничават мутациите на вируса; 3. последната статистика у нас показва, че над 90 на сто от новорегистрираните случаи и на починалите са неваксинирани; 4. ваксинираният, дори да се зарази и да се разболее, прекарва болестта леко и не натоварва системата на здравеопазването. Не може да се каже същото за неваксинирания.

Хубав ден! Радвайте се на живота и се ваксинирайте. Обичайте, не злобейте.