За Радев спазването на конституцията е връщане на часовника към времето на Борисов, президентът вкара ИТН при „корупционерите“

0
387
Кирил Петков и Христо Иванов на учредяването на ДБ

Партията на Трифонов започна „атаката“ за двойното гражданство на Кирил Петков

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това заяви днес пред журналисти президентът Румен Радев.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми”, категоричен бе държавният глава.

По думите му „корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато паразитираха върху бюджета. Това е политическият залог. По юридическия казус ще се произнесат съдиите от Конституционния съд”, добави той.

Всъщност „атаката“ срещу Петков започна ИТН. Депутат от партията на Слави Трифонов отправи питане към външния министър бил ли е Кирил Петков канадски гражданин към момента на назначаването му за министър. По този повод от МВнР пратиха запитване до канадското правителство.

Българската конституция забранява на хора с двойно гражданство да бъдат избирани за депутати и назначавани за министри.

Самият Петков призна, че е написал молба, че се отказва от канадското си гражданство, преди да стане министър. Но и до момента няма отговор от канадското правителство, че това вече е факт.