Заканата на Петков за дело срещу Борисов се оказа пушилка – внесъл жалбата в грешен съд и не платил 20 000 лв. държавна такса върху иска

0
560
Делян Добрев снимка: фейсбук

Съдружникът на Асен Василев го нарече измамник и „много умният измамник“ купува газ от румънския „Газпром“ на 30% по-висока цена, посочи Делян Добрев

„Всъщност Асен Василев каза, че ако това е вярно, то е огромно престъпление. Според мен той се презастрахова, за да прехвърли после вината на някой друг. Той не е знаел, не е разбрал, те не са го питали…“.

Това заяви пред журналисти бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев по отношение на нежеланието на Асен Василев да излезе на дебат срещу него за посредниците в газа.

Добрев припомни дословно и какво говореше за Василев бившият му съдружник от Дания Мортен Лунд: „Той е измамник, но много, много умен“.

„Това е цитат. Точен цитат. И ние отидохме на избори и го избрахме този „той е измамник, но много много умен“ и ето това се случи. „Много, много умният измамник“ купува газ от румънския „Газпром“ на 30% по-висока цена“, каза Делян Добрев.

„Аз затова го каня на публичен дебат, даже го поканих заедно с Кирил, за да покажем пред българското общество, че е вярно. Да сметнем цените и да се докаже, че има едни 28%, които ние надплащаме. Цените от тези далавери вървят през „Газпром“, каза той.

На шеги от страна на Борисов, че ще бъде свидетел в делото на Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ, Добрев изказа съжаление, че не съдят него.

„То делото се надявах да е срещу мен, защото при мен са фактурите. Но то дело, според мен, няма да има, защото първо е внесено в грешен съд, второ – не е внесена таксата. Те направиха една пушилка, за да станат първа новина. Видяхте, че им се получи. Този ден въпросът не беше „защо са купували на по-висока цена“, а „има дело на Кирил срещу Бойко“, смята Добрев.

Той прогнозира, че Районният съд ще върне жалбата на Петков, защото е за Градския съд, а преди това трябва да се внесе и 4% такса – 20 000 лв.

„Ами, като сте мъже, като искате да съдите, плащате си държавната такса и внасяте. А те даже в грешен съд – да не би случайно делото да тръгне“, твърди Делян Добрев.

Той призова Асен Василев да не се ослушва, защото днес е четвърти ден, откакто го е поканил на дебат.

„Да заповядат в която искат телевизия в колкото искат часа, за да изясним истината“, отправи нова покана той.

Добрев отново показа и документите на журналистите.

„Те не казват за фактурите – фалшиви са. Ако кажат, че са фалшиви, и се докаже, значи сме се издънили. Но не са фалшиви. Ако бяха, първо щяха да са казали това“, подчерта още Делян Добрев.