Законът за съдебната власт отново скара депутатите, Хамид нарече Настимир Ананиев „политическа цветарка“

0
329
Снимка: НС

 

Законът за съдебната власт отново скара депутатите в началото на днешния пленарен ден. Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков поиска срокът между първо и второ четене на закона да е 14 дни, но Настимир Ананиев от ПП обвини ГЕРБ и ДПС, че се опитват да отложат разглеждането му. В отговор Хамид Хамид от ДПС изтъкна, че в стенограмите и записите на обсъжданията вчера може да се види, че дебатът е бил по същество. Той призова да не се позволява „политически цветарки“ да изопачават ставащото в пленарната зала.

„Спрете долните лъжци“, призова Хамид председателстващия заседанието Мирослав Иванов. Той обаче коментира, че няма да толерира обиди към народни представители и наложи наказание „забележка“ на депутата от ДПС.

По този повод лидерът на движението Мустафа Карадайъ настоя до следващата сряда Мирослав Иванов от ПП да се запознае със стенограмите и записите от заседанието на парламента в четвъртък, за да защити тезата си, че народният представител Хамид Хамид е изрекъл лъжи, както и налице ли е обстоятелството, че ГЕРБ и ДПС са се опитвали да отложат разглеждането на Закона за съдебната власт.

В своя защита Иванов поясни, че ще го направи и ако не успее да обоснове решението си за наказание на народния представител Хамид Хамид, на председателски съвет то ще бъде отменено.