Закриха набързо самолетната линия София – Скопие, гордостта на премиера Петков

0
382
Николай Събев позира от първия полет до Скопие. Снимка: архив

Понякога на борда имало само двама-трима души, по-малко от екипажа

Българската авиокомпания „Гъливер“ спира да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, съобщи специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation. Маршрутът беше пуснат едва преди 4 седмици от кабинета „Петков“.

Превозвачът е затворил резервациите и за друг международен полет – до Тирана, от 14 май. Полетите до Скопие се извършват със самолет ATR72-600.

Според македонски медии полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато на борда е имало само двама-трима души, по-малко от екипажа.

Линията София-Скопие бе открита с фанфари на 27 март тази година със символичното участие на делегации с министрите на транспорта на България и Република Северна Македония. Тя бе договорена и анонсирана от премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски на 18 януари 2022 година като една от мерките за подобряване на отношенията със съседите ни.

Петков упрекна тогава предишните управляващи, че не са направили необходимото, за да открият такава линия, и се налагало до Скопие да се лети през Виена.