Зам.-министърът, снимал с телефона си кода на машините, завладял всички проекти в МЕУ

0
479
Михаил Стойнов, забъркал скандала с машините.

Секретарката му – лидер на младежкото ДБ

„Продължаваме промяната – Демократична България“ тотално са завладели всички важни проекти в Министерството на електронното управление, съобщава Tribune.bg. МЕУ беше най-тежко разкъсваното от скандали министерство в мандата на премиера в оставка Николай Денков. Министърът Александър Йоловски е с охрана след оказван натиск за обществени поръчки – по негови думи лично от Кирил Петков, който стреснал министъра и с думите: „Ти деца имаш ли?“.

Зам.-министърът Михаил Стойнев пък стана известен със съобщението на ДАНС, че е снимал с личния си телефон един от ключовете за защита на машините за гласуване. Секретарка на зам.-министър Стойнев е председателят на младежката организация на ДБ Десислава Николова.

Десислава Николова, секретарката на Стойнов.

В Министерство на електронното управление именно Стойнев поел контрола на всички важни проекти и процеси – особено свързаните с гласуването и сертификацията на машините за гласуване. Помощничката Николова пък определяла дневния ред на зам.-министъра, а също така се опитвала да определя дневния ред на цялото министерство, включително и на министъра, разказват служители.

Николова се водела в болничен от декември, но ходела на всички партийни сбирка на ДБ и управлява всички хора на ПП-ДБ в министерството и по време на „болничния си“.

Две седмици преди формирането на новото правителство, известен бизнесмен-спонсор на ПП-ДБ и свързан с машинното гласуване, е провел редица срещи и е предложил на Валентин Мундров за поста министър на мястото на заплашвания Йоловски, потвърдиха наши източници, според които това вече било „доказателство за безграничната наглост и опит за тотално овладяване на целия изборен процес с цел абсолютно манипулиране на резултатите от изборите“. Мундров е един от заместниците в МЕУ.

Хора на ПП-ДБ са разпределени и на други ключови места за изборния процес – в ГРАО, в МЕУ и т.н.