Започва строителството на нова линия на метрото в София

0
55
Снимка: архив

Трасето от квартал „Хаджи Димитър“ до квартал „Левски“ е с дължина три километра и три метростанции

От днес започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. „Владимир Вазов“ в район „Подуяне“. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Изпълнението на този етап от третия метродиаметър включва трасето от квартал „Хаджи Димитър“ до квартал „Левски“ и е с дължина три километра и три метростанции.

От 10:30 ч на строителната площадка, която е между улиците „Станислав Доспевски“ и „Поручик Георги Кюмюрджиев“, в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов“, Столичната община и „Метрополитен“ ще стартират с първа копка изграждането на разширението на метрото. От общината припомнят, че през 2020-2021 г. приключи строителството на етап 1 и етап 2, включващи изграждането на трасето от „Овча купел“ до „Хаджи Димитър“, с дължина 12 км и 12 метростанции.

С разширението на третата линия от софийското метро се осигурява удобна връзка на източните квартали на столицата „Хаджи Димитър“, „Сухата река“ , „Левски Г“ и „Левски В“, в които живеят и работят около 90 000 души, с центъра и западните части на града.