Започват проверки за валидността на винетките

0
10
Снимка: dariknews.bg

Само през януари изтичат повече от 324 хил. годишни винетки

Отново на тема пътища и трафик – в цялата страна започват проверки за валидността на винетките. Националното тол управление апелира шофьорите да проверят валидността на закупената винетка, защото само през януари изтичат повече от 324 хил. годишни винетки, припомня Нова тв.

Според Димитър Вълков от тол управлението в Русе контролът се засилва по празници, но и по принцип е постоянен. „Увеличили сме екипите, за да можем да обхванем повече пътища. Има нарушения от първия ден на новата година както на чужденци, така и на българи. Информацията е предоставена на различни езици и е достатъчна, затова е необяснимо за мен“, подчерта той.

Чрез сайта на БГ тол и всеки един терминал може да се провери валидността на винетка. „Винетки се продават онлайн, на терминалите за самообслужване, в бензиностанции и търговски обекти, както и в пунктовете на ГКПП“, обясни Вълков. И призова да се внимава с цифри и букви в номера, за да не стане винетката невалидна. „Чрез заявление, че номерът е сбъркан, може да се вземе вярна винетка, но ако се пътува с такава, глобите са валидни“, посочи той.