Защо мълчи Министерството на икономиката, че Везиева е на военно изложение в Египет?

0
1217
Кирил Петков и Даниела Везиева Снимка: Дебати.бг

Скандал се вихри у нас около шефката на ДКК Ваня Караганева, а министърката се крие от медиите и не иска да отговаря на въпроси

Скандал се вихри у нас около шефката на ДКК Ваня Караганева, а министърът на икономиката Даниела Везиева я няма. Тя не се появява публично пред медиите да отговаря на въпроси, а изказва тезите си в интервюта по телефона. Къде е министърът на икономиката, пита „Трибюн“.

Оказва се, че Везиева е на посещение в Египет на Военното изложение EDEX 2021, но защо никой не уведоми българските медии? Може би е там за ексклузивен договор?

Според информацията на египетските власти тя е била на среща с министъра на военното производство Мохамед Ахмед Морси. Двамата с Везиева са обсъждали осъществяването на сътрудничеството в различните сектори на военната индустрия.

На срещата, проведена по време на Международното изложение за въоръжение EDEX 2021, е присъствал и българският посланик в Кайро Деян Катрачев.

Пред тях Морси заявява, че Египет е обещаващ пазар за привличане на продукти на световни компании от военното производство, които след това да се изнасят в страни от региона на африканския континент.