Защо Рашков праща човек, разследван от началото на година за връзки с Божков, да проверява ГДБОП

0
18023
Васил Божков

Шефовете на ДАНС и ГДБОП са поканени на опознавателна среща при главния прокурор, не са извикани на разпит, както твърди вътрешният министър

Оказа се, че вътрешният министър Бойко Рашков е включил в групата, проверяваща ГДБОП за евентуални незаконни подслушвания, служител, който е разследван от месеци за връзки с Васил Божков-Черепа.

Досъдебното производство, по което висшият служител на МВР Ангел Папалезов е привлечен към наказателна отговорност, се води от началото на годината, потвърди пред „Свободна Европа“ и един от адвокатите му и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Няма как Рашков да не е бил запознат с този факт, коментира високопоставен източник от службите. Съмненията се усилват и поради факта, че той назначи за началник на кабинета си учредителка на партията на Божков. Именно ГДБОП разследва беглеца в Дубай. Едно от делата срещу него е за незаконни антики, а именно Папалезов ръководи отдел „Културно-историческо наследство“ в националната полиция.

Шефовете на ДАНС и ГДБОП са поканени днес по обяд на опознавателна среща при главния прокурор, а не са извикани на разпит, както твърдеше снощи вътрешният министър, научи Breaking.bg. Гешев иска да се запознае с новите ръководители на службите, с които той и прокуратурата ще работят занапред. Известно е, че той е най-оперативният от всички досегашни главни прокурори и контактува лично с началниците на службите при съвместни акции и разработки.