Затварят за две седмици участък от АМ „Тракия“ край Бургас

0
27
Магистрала "Тракия" Снимка: архив

Причината е ремонт на фуги на мостово съоръжение

От 19 март до 2 април за ремонт на фуги на мостово съоръжение се променя организацията на движение в посока Бургас при 339-и км на АМ „Тракия“. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 300 метра, съобщиха от АПИ.

От 19 март до 2 април се променя организацията на движение в посока София при 351-ви км на АМ „Тракия“. Причината е ремонт на фуги на мостово съоръжение. Трафикът за София ще се пренасочва по пътните връзки на пътен възел „Българово“ и ще продължава по магистралата. За изпълнение на строителните работи ще бъде ограничено движението в отсечка от около 900 метра.

Ремонтните дейности на фугите на двете мостови съоръжения са необходими, за да се осигури безопасността на движение през летните месеци, когато трафикът ще е много по-интензивен.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство и ги апелира да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.