Затворник избяга във Франция, двама полицаи бяха убити, други трима са тежко ранени /видео/

0
135
Снимка: Трибюн

Негови съучастници нападнали микробуса

Двама френски надзиратели бяха застреляни, а други трима тежко ранени, след като тежко въоръжени мъже нападнаха затворнически ван, за да освободят затворник, пишат световните агенции.

Освободеният затворник е Мохамед Амра, 30-годишен, който е трябвало да бъде под много строг надзор заради дългото си криминално досие.

Според френските съдебни власти той е признат за виновен в кражба – и излежава 18-месечна присъда затвор – но също така е изправен пред нови обвинения, свързани с отвличане и убийство, както и наркотици в южния пристанищен град Марсилия.

Извършителите се издирват. Мобилизирани са стотици полицаи и жандармеристи. Двама ранени полицаи са в особено критично състояние.

Кървавото бягство на Амра идва в същия ден, когато френският Сенат разкри силно тревожен доклад за разпространението на незаконната търговия с наркотици в цялата страна и призова за спешни нови мерки за справяне с проблема.

В доклада на комисията на Сената се казва, че бизнесът с наркотици се разпространява в малките градове и провинцията, предизвиквайки ожесточени войни за територия между банди в територии, които досега са били смятани за незасегнати.